حبيباتي
طبعا المتغربين خارج مصر وخاصة في البلاد الاجنبية
بيوحشهم الاكل المصري
هاعمل لكم كام موضوع عن اكلاتنا الحلوووة
وهابدا بالملوخية المصرية
ولما اشوف تفاعلكم معاية
هانزل باقي الاكلات في مواضسع متفرقة
المقادير
كيلو ملوخية خضراء
دجاج او لحم
توم مهروس
2 معلقة سمن بلدي
الطريقة
نقوم بتقطيف الملوخية
ثم غسلها جيدا بالماء النظيف
نفردها علي قطعة من القماش
لتجفيفها او تجفيفها في مجفف الغسالة
ثم نقوم بخرطها بالمخرطة اليدوية
هي احسن من ضربها بالكبة
وفي نفس الوقت
نكون وضعغنا الدجاج او اللحم علي النار لاسلقها
وناخد الشوربة او المرق
في حلة
وعندما تغلي نقوم باضافة الملوخية
وتقليبها حتي تتجانس مع الشوربة
وممكن تضيفي قطعة توم مهروسة نيه
بتديها طعم وريحة روووعة
وعندممت تفور
نقوم باطفاء النار
ونحضر طاسة نضع فيها السمن ونقوم بتحمير التوم
ونضع بعض الكسبرة الجافة وعندما يحمر نطش الملوخية
ولا تنسي الشهقة
فهي سر حلاوة الملوخية
ههههههههههههه
وبالهنا والشفا
دعواتكم ليا
ولا تنسوا تقييم الموضوع